Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT

L’Europe s’invite dans nos cuisines / Evropa přichází do našich kuchyní

Sujet: Spécialités culinaires du pays / Téma: Kuchařské speciality zemí

Objectif: faire découvrir les spécialités culinaires de chaque pays aux apprentis français /élèves tchèques pour une ouverture à l’Europe
Cíl: seznámení českých / francouzských žáků s kuchařskými specialitami cizí země, otevírání se Evropě

Langue: Français : A2  / Anglais A2 / Jazyk: francouzština A2 / Angličtina A2

Durée: 15 heures environ / Délka: přibližně 15 hodin


Cílem projektu je, aby se žáci otevírali Evropě skrze poznávání cizích gastronomických specialit.

Naši žáci překládají recepty na Svíčkovou omáčku (pečeni) s knedlíkemštrúdl. Na základě tohoto receptu francouzští žáci jídlo uvaří (Jsem zvědavá, jak budou vařit knedlík, ale 2.C nedala jinak :-) – pozn. paní učitelky).

Čeští žáci naopak dostanou recepy na francouzskou specialitu Blanquette de veau, riz pilaf, dezert Tarte Tatin.

Projektu se účastní třídy 2.A (2. skupina) a 2.C (2. skupina) pod odborným vedením paní učitelek Kateřiny Habersbergerové a Marie Marešové.

Realizace projektu bude probíhat v dubnu a v květnu. Vše se bude dokumentovat, fotit a natáčet, takže v červnu se může paní učitelka podívat, jak se Francouzům knedlíky povedly.


Francouzský koláč Tarte tatin

La blanquette de veau a pilaf


Evropa přichází do našich kuchyní – Svíčková

Evropa přichází do našich kuchyní – Štrúdl