¡ Buen provecho! … aneb … Dobrou chuť!
Na Hotelové škole v Poděbradech se učí studenti mimo jiné umění mezinárodní kuchyně, propojují svoje znalosti získané v teoretické výuce s praktickými dovednostmi. Ne jinak tomu bylo i ve čtvrtek 5. 6. 2025 při hodině TPP, kdy zněla více španělština než čeština.
V rámci projektu Komunikace s hostem v cizím jazyce jsme připravili pro svoji třídní učitelku a španělštinářku v jedné osobě Mgr. Pavlínu Frančíkovou tradiční španělská jídla: gazpacho, studenou polévku ideální na léto, ensalada mixta a ensaladilla rusa, paella, slavný pokrm z rýže s krevetami a kuřetem, empanadillas, galicijské taštičky plněné masovou a sýrovou směsí, a churros, lahodný smažený dezert podávaný s horkou čokoládou. Samozřejmě nechyběla ani nealkoholická sangría a španělská hudba.
Vše se vydařilo na výbornou, vaření i stolování jsme si všichni velmi užili a doufáme, že budeme moci někdy ochutnat tato a další jídla přímo ve Španělsku.
Studenti 2.B