Baristický kurz
Ve dnech 3. – 4. 12. 2019 se konal baristický kurz manželů Smolných. Zúčastnily se pouze dívky naší školy. Chlapci mezitím pečlivě studovali.
Byli jsme seznámení s pravidly každého správného baristy. Dozvěděli jsme se plno informací o kávě, jak se pěstuje, jak se praží, o její historii a plno dalších užitečných informací. Abychom se po ránu probudili, začali jsme připravovat espressa, která jsme měli možnost ochutnat. Je to základem pro všechny ostatní druhy kávy. Chuť byla vynikající, lahodná a dodala nám energii pro přípravu cappuccina. Důležitým prvkem je našlehané mléko, které musí mít správnou teplotu.“ Třešničkou“ na cappuccinu je Latte art, který vykouzlí každému zákazníkovi úsměv na tváři.
Díky manželům Smolným, kterým velmi děkujeme, jsme se naučili plno důležitých informací při přípravě kávy. Všechny jsme úspěšně dokončily kurz a obdržely certifikát. Všem tento kurz doporučuji.
Patricie Lencová 2.C