Baristický seminář
Ve středu 10. dubna 2013 se žáci naší třídy vydali na baristický seminář do školícího střediska baristů společnosti Segafredo Zanetti CR s. r. o. Pod vedením pana Miroslava Splavce jsme se v teoretické části dozvěděli mnoho zajímavých informací o kávě, její historii a o pěstování kávovníků. Poté jsme přešli k praktické části. Naučili jsme se, jak správně našlehat mléčnou pěnu, připravit espresso, latte machiato a cappuccino. Pan Splavec nám i ukázal, jak vytvořit na kávě srdíčko, avšak nebylo to tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo. Na závěr praktické části jsme si zkusili kávovar vyčistit, jelikož i čistota kávovaru je jedním z klíčů k přípravě dobré kávy.
Na závěr každý z nás obdržel certifikát o absolvování Baristického semináře. Myslím, že za všechny účastníky mohu říct, že jsme si tento seminář užili a odnesli si mnoho nových informací a poznatků.
Klára Kalinová, 3. D