Kurz studené kuchyně 2014
Každoročně se na naší škole pořádá Intenzivní kurz studené kuchyně. Já jsem se ho zúčastnila ve dnech 4. – 7. září 2014 pod vedením mistra kuchaře pana Picky. Čtyřdenní výuka byla zakončena rautem pro rodiče účastníků.
Celé čtyři dny jsme se učili připravovat různé pokrmy. Začali jsme teoretickou výukou a poté jsme připravovali nejjednodušší věci, jako například chlebíčky, saláty a různé pěny. Druhý den přišly na řadu o něco složitější pokrmy, jako například plněná vejce, sýrové rolády, plněné hermelíny a výrobky v aspiku. Třetí den byl nejsložitější – nejen že jsme dodělávali výrobky v aspiku, ale začali jsme připravovat masové výrobky na raut. Vyráběli jsme štrasburskou kachnu, dekorovaného krocana, galantinu z kuřete, paštiku v těstě, masové rolády, plněného lososa a dekorovaného humra. Čtvrtý den jsme vše krájeli a skládali na rautové mísy a nosili do učebny francouzského stolničení. Před zahájením rautu jsme připravili poslední pokrm, což bylo sushi.
Slavnostnímu udělování osvědčení byla přítomna paní zástupkyně ředitelky paní Eva Keclíková a paní učitelka Miroslava Seifertová, která má na organizaci kurzu největší podíl.
Rozloučili jsme se s panem Pickou a neváhám říci, že bych se s chutí zúčastnila kurzu ještě jednou.