Kurz studené kuchyně 6. - 9. 9. 2017
Na začátku školního roku se žáci školy, kteří měli zájem, zúčastnili kurzu studené kuchyně pod vedením mistra kuchaře Vladimíra Picky. Naši školu navštívil mile rád už po několikáté. Kurz jsme zahájili teoretickou částí ve středu v 8:00 hodin ráno. Bavili jsme se o významu a smyslu studené kuchyně, o obecných zásadách přípravy a moderních trendech v přípravě. Stihli jsme si připravit i základní pochoutková másla, pěny a saláty na další den, které jsme mazali na chlebíčky a kanapky, plnili syrové a šunkové rolády, vařená vajíčka a rajčata.
Třetí den jsme už připravovali náročnější výrobky – Štrasburskou kachnu, rolovaná masa, galantiny z drůbeže, teriny, paštiku v těstě, aspiky a další. Na závěr jsme si napsali kontrolní test.
Poslední čtvrtý den jsme výrobky nakrájeli a nadekorovali na rautové mísy. Připravili jsme místnost pro rodiče na závěrečný raut a předávání osvědčení. Před zahájením rautu jsme ještě dodělávali sushi, aby bylo co nejčerstvější.
Při předávání osvědčení byla přítomná paní zástupkyně ředitelky Eva Keclíková a paní učitelka Kateřina Habersbergerová, která má na organizaci kurzu největší podíl. Rozloučili jsme se s panem Pickou a opravdu upřímně můžeme říct, že pod vedením pana Picky bychom si to klidně zopakovali.
Hana Budková 2.B, Jaromír Dušek 3.VOŠ