Kurz cukrářské technologie na téma Malé dezerty, pěny, ovocné a smetanové krémy
Lektorka kurzu: Pavlína Berzsiová
Kurz je určen: pro studenty středních odborných škol, hotelových škol a obchodních akademií
Délka kurzu: 2 dny
Termín: kurz byl zrušen z důvodu nízkého počtu účastníků
24.-25. 9. 2020 od 8:00 hod. (čtvrtek - pátek)
Počet účastníků: 18 - 20 osob
Cena kurzu: žák 1 050 Kč, dospělý 1 500 Kč
A. Čokoládové pěny
1. Malinová čokoládová pěna s mandlovými piškoty
2. Lanýžová pěna
3. Matcha čokoládová pěna
4. Karamelová čokoládová pěna
5. Pistáciová pěna s kumkvaty
B. Ovocné pohárky
1. Pohárky s jahodami a mascarpone
2. Kaštanový krém s višněmi
3. Hrušky na červeném víně se smetanovým krémem
4. Karamelová jablíčka s tvarohem a skořicí
5. Tapiokový pudink s ananasovým želé
C. Smetanové pěny
1. Kapučíno se sněhovou čepicí a pistáciovou křupinkou
2. Mascarpone se slaným karamelem
3. Limetkový dezert s kuličkami z bílé čokolády
4. Likérová špička v pohárku
5. Sněhové pusinky se smetanovou kávovou pěnou