Školení v Almecu, s. r. o.
Za účast na soutěži CALLEBAUT CUP 2014 jsme dostali já, Gabriela Jirsáková, a Jakub Pospíšil pozvánku na prezentaci pod vedením technical advisor Marcina Pazdziora na téma Talířové dezerty, minidezerty a lehká vánoční inspirace, která se konala 8. 10. 2014 v Úvalech. Vydali jsme se na cestu. Na nádraží v Poděbradech jsme museli 10 min. čekat, protože vlak měl zpoždění. Pak jsme jeli do Kolína, kde jsme přestoupili do vlaku na Úvaly. Prezentace začínala v 10:00 hodin. Dostali jsme recepty na vše, co se vyrábělo. Viděli jsme, jak se dělá čokoládové suffle, mousse dessert, mousse dessert pomeranč a mousse z bílé čokolády. Poté následovala přestávka, během níž jsme mohli ochutnat 2 druhy makronek, zmrzliny a spoustu dalších sladkostí. Po přestávce přišly na řadu ovocné mousse - maliny, maracuja, glazé, kakaové glazé, crunch s čokoládovým mousse, ovocné želé a krém dezert. Na konci programu proběhla ochutnávka všech hotových výrobků a venku na nás čekalo grilování. Jsem ráda, že jsem se této prezentace mohla zúčastnit a získat užitečné informace o čokoládě a cukrářství.
Gabriela Jirsáková 2.A, Jakub Pospíšil 1.A