Z vinice až do sklepa: Studenti hotelového managementu pomáhali ve vinařství Klučov
Ve čtvrtek 2. října 2025 se žáci 3. ročníku oboru hotel management zúčastnili exkurze do vinařství Klučov, kde si mohli vyzkoušet práci přímo ve vinici. Po příjezdu se ihned zapojili do sběru hroznů odrůdy Müller Thurgau, které byly následně předány ke zpracování.
Během dne se studenti seznámili s jednotlivými fázemi výroby vína – od sklizně až po technologické postupy ve vinařském provozu. Vrcholem programu byla řízená degustace tří vzorků vín, která jim umožnila lépe porozumět výsledkům vinařské práce. Celou návštěvu završila komentovaná prohlídka vinařství a okolních vinic.
Majitelka vinařství ocenila nasazení a pečlivost studentů, kteří si z této akce odnesli nejen nové znalosti, ale i cennou praktickou zkušenost.
Barbora Vondráčková, 3.D
Z e-mailu majitelky:
...děkujeme, že jste včera sbírali, pomohlo nám to.
Doufám, že to děcka přežila.
Zdraví
Klára Šinková
Vinařství Klučov
vinarstviklucov.cz