Postup do finále soutěže „Svačina roku s Rio Mare“
Vytuněný kuskus z Poděbrad postoupil do finále soutěže „Svačina roku s Rio Mare 2016“
Student Hotelové školy a VOŠ Poděbrady Pavel Carhoun postoupil se svým receptem do finále čtvrtého ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do letošního ročníku se přihlásilo 37 škol z celé České republiky, zatím nejvíce v celé historii soutěže. Nejlepší soutěžící si rozdělí 20 000 Kč. Soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu.
Soutěž Svačina roku s Rio Mare je určená pro střední odborné školy se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Soutěžící mají za úkol vymyslet a připravit rychlou a moderní svačinu. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare podle zadání.
Soutěžící v korespondenčním kole připravili a nafotili pokrm. To pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy, pořádající společnosti. Odborná porota složená z Mistra kuchaře a medailisty z Olympiády kuchařů v Berlíně Vladimíra Picky a šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále, společně se zástupci pořadatele soutěže, vybrala patnáct receptů, které postoupily do živého finále.
Finále se uskuteční 8. prosince 2016 v pražském gastrostudiu Chefparade+ a bude jej uvádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.
Pavle, DRŽÍME PĚSTI!!!!!!!!