Digitální učební materiály
AJ - Basic Facts about the English Speaking Countries
- Full English Breakfast
- Cuisine of the United States
- Great Britain
- History of the United Kingdom
- Top Tourist Attractions in the UK Part I
- Top Tourist Attractions in the UK Part II
- London
- London Places of Interest
- The United States of America
- History of the U. S. A.
- Top Tourist Attractions in the U. S. A. Part I
- Top Tourist Attractions in the U. S. A. Part II
- Washington
- Washington Places of Interest
- New York
- New York Places of Interest
- Canada
- Top Tourist Attractions in Canada
- Australia
- Ireland
- Seznam témat
AJ - Wellness
- Wellness
- Basic rules of a healthy diet
- Food pyramid
- Parts of body I.
- Parts of body II.
- Interesting facts about human body
- Nutrition
- At the doctor´s
- Illnesses
- Injuries
- First Aid
- Civilisation diseases
- Spa
- Free-time activities
- Outdoor activities
- Ball sports
- Racquet and bat-and-ball sports
- Other sports
- Food
- Doping
- Seznam témat
CRU - SLUŽBY CESTOVNÍHO RUCHU
- Služby v rámci venkovské turistiky
- Služby v rámci náboženské turistiky
- Služby v rámci lovecké turistiky
- Služby v rámci seniorského cestovního ruchu
- Služby v rámci dobrodružné turistiky
- Služby cestovních kanceláří a agentur
- Kalkulace zájezdu
- Služby v rámci letecké dopravy
- Odbavení cestujících v letecké dopravě
- Služby v železniční dopravě
- Služby v silniční dopravě
- Služby ve vodní dopravě
- Pasové služby
- Vízové služby
- Celní služby
- Pojišťovací služby
- Peněžní služby
- Směnárenské služby
- Zdravotní služby
- Bezpečnostní rizika
- Seznam témat
FJ - Turismus
- Paris – ville, administration
- Paris – monuments I
- Paris – monuments II
- La France – en general
- La France – les regions
- La Belgique
- La Suisse
- Le Luxembourg
- Le Canada – le Quebec
- Monaco, Andorre
- Prague
- Prague – la voie royale
- La Republique tcheque
- Notre ville Poděbrady
- L’agence de voyage
- Les stations thermales en Republique tcheque
- A l’hotel
- Le restaurant de l’hotel
- Notre hotel Junior
- Le transport
- Seznam témat
MFŘ - Financování podnikových činností a finanční analýza
- Financování podnikových činností
- Principy finančního řízení a druhy financování
- I. Vlastní zdroje financování I (zisk, odpisy)
- II. Vlastní zdroje financování (fondy, zákl. kapitál)
- I. Cizí zdroje financování I. (úvěry)
- II. Cizí zdroje financování (mimo úvěrů)
- Alternativní zdroje financování
- Leasingové financování
- Optimální struktura zdrojů a ČPK
- Investiční činnost (investování firem)
- Hodnocení efektivnosti investice
- Finanční analýza
- Zdroje informací pro finanční analýzu (rozvaha)
- Zdroje pro FA - Výkaz zisků a ztrát
- Zdroje pro FA – Výkaz CF, další zdroje
- Metody finanční analýzy včetně absolutních ukazatelů
- Poměrové ukazatele likvidity
- Poměrové ukazatele zadluženosti
- Poměrové ukazatele rentability
- Poměrové ukazatele aktivity
- Seznam témat
MAM - Marketing a management
- Marketing – historický vývoj
- Marketingové prostředí
- Marketingový výzkum
- Trh a cílený marketing
- Marketingový mix, produkt – komplexní výrobek
- MM – produkt v hotelnictví
- MM – price - cena
- MM – cenové strategie
- MM – place
- MM – promotion - komunikační mix, reklama
- MM – public relation, osobní prodej
- MM – podpora prodeje, přímý marketing, promo v hotelu
- MM – rozšiřujících „8P“ v hotelnictví
- Management, vývojové fáze
- Manažerské funkce – plánování
- Manažerské funkce – organizování
- Manažerské funkce – vedení
- Manažerské funkce – řízení lidských zdrojů
- Manažerské funkce – kontrola. Organizační struktura hotelu
- Osobnost manažera
- Seznam témat
MAT - Funkce a rovnice
- Určení funkce
- Funkce daná tabulkou, vlastnosti funkcí
- Funkce lineární
- Funkce kvadratická
- Funkce mocninná
- Funkce lineární lomená
- Funkce exponenciální
- Funkce logaritmická
- Funkce gonimetrické - definice
- Funkce sinus
- Funkce kosinus
- Funkce tangens
- Funkce kotangens
- Rovnice lineární
- Rovnice kvadratické
- Rovnice iracionální
- Rovnice exponenciální_1
- Rovnice exponenciální_2
- Rovnice exponenciální_3
- Rovnice logaritmické
- Seznam témat
NJ - Unsere Schule und Hotel junior (Naše škola a hotel Junior)
- Naše škola, budova školy
- Naše třída
- Školní restaurace
- Školní bar
- Vzdělávání na naší škole
- Praktické odborné předměty
- Školní banket
- Školní praxe
- Odborné a další kurzy
- Exkurze a školní výlety
- Ubytování v Poděbradech
- Poděbrady I
- Poděbrady II
- Stravování v Poděbradech
- Hotel Junior
- Hotelová recepce
- Hotelový personál, zaměstnanci hotelu
- Domov mládeže
- Životopis
- Žádost o místo, přijímací pohovor
- Seznam témat
NJ - Stravování, kuchyně
- Kontinentální a anglická snídaně
- Snídaně v hotelu
- Zdravá snídaně, snídaně u nás doma
- Svačina (dopolední a odpolední)
- Obědy všedního a slavnostního dne
- Večeře všedního a slavnostního dne
- Stravování v hotelu
- Stravování při slavnostních příležitostech
- Oblíbená restaurace, kavárna či bar
- Česká kuchyně (polévky a předkrmy)
- Tradiční masové pokrmy v české kuchyni
- Bezmasé pokrmy v české kuchyni
- Typická česká moučná jídla a dezerty
- Tradiční české nápoje
- Vánoční a velikonoční menu v české kuchyni
- Typické hlavní pokrmy německé kuchyně
- Typické hlavní pokrmy rakouské kuchyně
- Tradiční nápoje a sladká jídla německé a rakouské kuchyně
- Vídeňská kavárna (historie, vídeňská snídaně, pokrmy ve vídeňské kavárně)
- Vídeňská kavárna (nabídka káv a moučníků, Sachrův dort)
- Seznam témat
NJ - Turismus
- Urlaubspläne und Abwicklung der Reisen
- Voraussetzungen für die Entwicklung des T.
- Trends im Tourismus
- Leistungen der Reisebüros
- Touristische Informationszentren
- Freizeitgestaltung der Gäste – Animation
- Vorbereitung von Pauschalreisen
- Gesundheitliche Maßnahmen beim Reisen
- Geld im Fremdenverkehr
- Strukturwandel im Kurwesen
- Kongresstourismus
- Strukturwandel im Flugverkehr
- Marketing im Tourismus
- Werbung
- Gästetypologie
- Voraussetzungen für die Arbeit in der Branche
- Hygiene und Arbeitssicherheit
- Umweltschutz und Tourismus
- Geschäftskorrespondenz 1
- Geschäftskorrespondenz 2
- Seznam témat
PVP - Právo v podnikání
- Živnostenské podnikání – podmínky provozování živnosti
- Druhy živností
- Postup při založení živnosti ohlašovací a koncesované
- Živnostenský rejstřík, živnostenská kontrola, soustava ŽÚ v ČR
- Zánik živnostenského oprávnění
- Podnikatel, podnik, podnikání, obchodní rejstřík
- Hospodářská soutěž, nekalá soutěž a její formy
- Obchodní korporace obecně
- Obchodní společnosti osobní – v.o.s. a kom. společnost
- Obchodní společnosti kapitálové – s.r.o.
- Obchodní společnosti kapitálové – a. s.
- Závazky – vznik a změna závazku
- Závazky- zajištění a zánik závazku
- Pracovní právo - účastníci pracovněprávního vztahu, pracovněprávní způsobilost
- Pracovní poměr - pojem, druhy, vznik a změna pracovního poměru
- Skončení pracovního poměru
- Práce konané mimo pracovní poměr - dohody
- Úprava pracovní doby, dovolená
- Odměňování za práci, náhrada mzdy, odpovědnost za škodu v pracovněprávním vztahu
- Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
- Seznam témat
ŠJ - Espaňol en hostelería (Španělština v hotelnictví)
- Clasificación hotelera
- Tipos de alojamiento
- Descripción del hotel
- Hotel Junior – 1 parte
- Hotel Junior – 2 parte
- Servicios del hotel
- Servicio de habitaciones
- Alimentación
- Desayunos
- Personal del hotel
- Perfil de trabajador del hotel
- Documentos hoteleros
- La recepción
- Mecanismo de reserva
- Recibir al cliente
- Despedida del cliente
- Quejas y reclamaciones al hotel
- Situaciones en el hotel
- Recomendaciones al cliente
- Actividades en el hotel
- Seznam témat
ŠJ - Turismus v České republice a ve Španělsku
- Česká republika – základní údaje
- Praha – základní údaje
- Praha – Staré a Nové Město
- Praha – Malá Strana a Hradčany
- Dědictví UNESCO v České republice
- Lázeňství I
- Lázeňství II
- Město Poděbrady
- Praha - Královská cesta
- Turismus v České republice
- Turismus ve Španělsku
- Španělsko - svátky a tradice
- Madrid – obecná charakteristika
- Madrid památky
- Granada
- Dědictví UNESCO ve Španělsku I
- Dědictví UNESCO ve Španělsku II
- Španělsko – základní údaje
- Kanárské ostrovy
- Barcelona
- Seznam témat
TOS - Analýza nápojového lístku
- Odborná terminologie
- Aperitivy
- Kořeněná vína
- Bitters
- Míchané nápoje
- Mixologie a bar
- Bílá vína
- Růžová vína
- Červená vína
- Šumivá vína
- Dezertní vína
- Ledová a slámová vína
- Likéry - výroba
- Likéry – gastronomická pozice
- Destiláty - výroba
- Destiláty – gastronomická pozice
- Nealkoholické nápoje
- Sirupy
- Pivo
- Teplé nápoje
- Seznam témat
TOS - Inventář na úseku obsluhy
- Co je to inventář
- Inventární zařízení
- Rozdělení inventáře obsluhy na malý stolní inventář a velký stolní inventář
- Malý stolní inventář
- Velký stolní inventář
- VSI kovový
- VSI kovový - příbory
- VSI kovový – na podávání pokrmů
- VSI kovový – na podávání nápojů
- VSI porcelánový
- VSI porcelánový – na podávání pokrmů
- VSI porcelánový – na podávání nápojů
- VSI porcelánový - slavnostní
- VSI Skleněný
- VSI skleněný – restaurační
- VSI prádlo (hotelové, restaurační)
- VSI ostatní
- Kuchyňský inventář
- Kuchyňský inventář porcelánový
- Kuchyňský inventář kovový
- Seznam témat
TPP - Základní kuchařské znalosti
- Hygiena v gastronomických zařízeních
- Sanitace, deratizace, dezinsekce
- Bezpečnost při práci v kuchyni
- Tuky
- První pomoc
- Základní technologické postupy – předběžná příprava
- Základní technologické postupy – vařeni a dušení
- Základní technologické postupy – pečení a smažení
- Koření
- Zelenina
- Brambory
- Obiloviny
- Luštěniny
- Houby
- Ovoce
- Vejce
- Mléko a mléčné výrobky
- Senzorické hodnocení
- Základní pojmy v oboru výživy a stravování
- Základy administrativa
- Seznam témat
TPP - Zařízení výrobních středisek
- Charakteristika výrobních středisek
- Hygienická a sanitární zařízení
- Zásady provozní hygieny
- Rozdělení výrobních středisek a jejich charakteristika
- Váhy
- Pracovní stoly
- Dopravní vozíky
- Nadobí a náčiní
- Zařízení na mechanické zpracování potravin
- Druhy a zdroje energií
- Zařízení pro tepelné zpracování potravin
- Konvektomaty
- Šokery
- Chladící zařízení
- Mrazící zařízení
- Způsoby uchovávání potravin
- Sklady
- Čištění a dezinfekce ve výrobních střediscích
- HACCP
- Odborná terminologie
- Seznam témat
UCE - Základy účetnictví
- Účetnictví
- Účetní doklady
- Směrná účtová osnova
- Rozvaha
- Účet a účtování na rozvahových účtech
- Podvojný účetní zápis a základní třídění účtů
- Účtování na výsledkových účtech
- Účetní zápisy a účetní knihy
- Finanční účty 1
- Finanční účty 2
- Finanční účty 3
- DPH
- Zásoby 1
- Zásoby 2
- Zásoby 3
- Dlouhodobý majetek 1
- Dlouhodobý majetek 2
- Dlouhodobý majetek 3
- Dlouhodobý majetek 4
- Mzdové účetnictví
- Seznam témat
ZCR - Zeměpis cestovního ruchu Evropy
- Základní zeměpisné údaje Evropy
- Přírodní předpoklady CR Evropy
- Socioekonomické předpoklady CR Evropy
- Cestovní ruch v Evropě
- CR Německa
- CR Polska
- CR Slovenska
- CR Maďarska
- CR Rakouska
- CR Švýcarska
- CR Slovinska a Lichtenštejnska
- CR Francie
- CR Belgie
- CR Nizozemska
- CR Velké Británie
- CR severských zemí Evropy I. část
- CR severských zemí Evropy II. část
- CR Španělska
- CR Itálie
- CR Řecka
- Seznam témat
ZCR - Zeměpis ČR
- FG charakteristika ČR
- SG charakteristika ČR
- Předpoklady CR v ČR
- Cestovní ruch v ČR
- Praha
- Památky Unesco v ČR
- Historická města
- Krajská města
- Lázeňská města
- Vybrané hrady
- Vybrané zámky
- Poutní místa
- Ochrana přírody
- Chráněné krajinné oblasti
- Národní parky
- Pískovcové oblasti
- Krasové oblasti
- Pohoří I.
- Pohoří II.
- Řeky
- Seznam témat
ZEK - Podnikové činnosti
- Rozdělení podnikových činností, majetek podniku
- Zásobovací činnost I. - plánování zásob
- Zásobovací činnost II. - normování zásob
- Zásobovací činnost III. - výběr dodavatele, nákup
- Zásobovací činnost IV. - skladování, výdej
- Investiční činnost I. - pořízení DM, opotřebení DM
- Investiční činnost II. - vyřazení DM, efektivnost investiční činnosti
- Personální činnost I. - plánování a získávání zaměstnanců
- Personální činnost II. - změny PP a ukončení PP
- Personální činnost III. - hodnocení a odměňování zaměstnanců
- Personální činnost IV. - motivace zaměstnanců, péče o zaměstnance
- Produktivita práce
- Hlavní činnost podniku I. - rozdělení
- Hlavní činnost podniku II.
- Odbytová činnost
- Finanční činnost
- Management podniku
- Informace a komunikace
- Podnik jako součást NH
- Okolí podniku
- Seznam témat
ZEK - Základní ekonomické pojmy
- Ekonomie
- Potřeby
- Statky, Služby, Spotřeba, Zboží
- Omezenost, Vzácnost, Užitek
- Výroba, Výrobní zdroje
- Hospodaření, Efektivnost, Hospodářský proces
- Životní úroveň, Životní prostředí
- Trh, Tržní subjekty
- Poptávka
- Nabídka
- Cena, Tržní mechanismus
- Konkurence
- Hospodářská soutěž
- Tři ekonomické otázky, Ekonomické systémy
- Trh výrobků a služeb, Trh práce
- Obchodní závod, podnikání, podnikatelské subjekty
- Náklady, Výnosy
- Výsledek hospodaření, Bod zvratu
- Živnostenské podnikání
- Obchodní korporace
- Seznam témat
ZPV - ZÁKLADY EKOLOGIE
- Základní ekologické pojmy
- Zemské sféry
- Vznik života, buňka
- Energie pro život
- Znaky života
- Organismy a prostředí
- Abiotické podmínky života
- Biotické podmínky života (populace )
- Biotické podmínky života (biocenóza)
- Ekosystém
- Potravní řetězec
- Biomy
- Člověk a prostředí
- Znečištění složek biosféry (ovzduší)
- Znečištění složek biosféry (voda, půda)
- Pohoda prostředí
- Neobnovitelné zdroje energie
- Obnovitelné zdroje energie
- Odpady
- Ochrana přírody
- Seznam témat
ZSV - Úvod do filozofie a etiky
- Filozofie jako věda
- Vybrané filozofické pojmy
- Přehled vývoje filozofického myšlení
- Filozofie staré Indie
- Filozofie staré Číny
- Předsokratovská filozofie
- Sokrates
- Platón
- Aristoteles
- Školy období helénismu
- Křesťanská filozofie
- Filozofie renesance a humanismu
- Počátky filozofie novověku
- Filozofie osvícenství
- Německá filozofie a materialismus
- Filozofické směry 19. a 20. století
- T. G. Masaryk
- Jan Patočka
- Úvod do etiky
- Vývoj etických teorií
- Seznam témat