Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT

ODBORNÉ KURZY

Carvingový kurz

Lektor kurzu Luděk Procházka

  • Vyřezávání zeleniny a ovoce
  • Jednoduché zeleninové ozdoby, ovocné ozdoby
  • Po ukončení kurzu obdrží účastník svědčení o absolvování Carvingového kurzu.

Kurz studené kuchyně

Lektor kurzu Vladimír Picka

  • Teoretická příprava - význam a smysl studené kuchyně, zásady přípravy
  • Praktické vyučování -výrobky z uzenin, sýrů, plněné sýry, rolády, majonézy, aspiky, kanapky, fingerfood, obložené chlebíčky

Cukrářské kurzy

Lektorka Lucie Průšová

  • Výroba čokoládových pralinek
  • Restaurační dezerty
  • Klasická cukrařina v moderním pojetí

Lektorka Pavlína Berzsiová

  • Dezertní a čokoládové cukrovinky
  • Dorty, minidezerty
  • Malé dezerty, pěny, ovocné a smetanové krémy
  • Dorty, potahování a zdobení

Baristický kurz

Lektor kurzu Martin Smolný

  • Základy přípravy káv v gastronomických provozech, mezinárodně uznávané standardy pro přípravu nápojů z kávy, osvojování si správných technologických postupů, práci s mlékem, péči o technologie.
  • Absolvent získá osvědčení.

Barmanské kurzy

Lektoři kurzu Miloš Tretter, Martin Smolný

  • Základními barmanské dovednosti základy zbožíznalství, procvičováním technik a technologických postupů.
  • Absolvent získá osvědčení u základního kurzu, certifikát CBA u barmanského kurzu Classic.

Barmanský kurz Flair

Lektor kurzu David Smolný

  • Naučit se za barem pracovat rychleji, efektivněji pracovní formou working flair a exhibition flair.
  • Absolvent získá osvědčení.

Teatender kurz (příprava a servis čajů)

  • Zvýšení kvality přípravy čaje a kultury obsluhy v provozech, kde se konzumuje čaj, podpora čajové kultury mezi spotřebiteli.
  • Kurz pouze na vyžádání.

Sommelierské kurzy

Lektor Ing. Karel Babka

  • Kapitoly o vinohradnictví, vinařství, servisu vín, degustaci, snoubení pokrmů a nápojů.
  • Absolvent obdrží osvědčení.