Bio v regionu Středočeského kraje
Seminář o regionální bioprodukci - zaostřeno na hovězí maso
Kde: Hotelová škola a Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu, Komenského 156/III, 290 60, Poděbrady, Středočeský kraj
Kdy: středa 19. 4. 2017
Odborné učebny – společné vaření se studenty
- 8:00 – 10:00
Vaření s Hugo Hromasem – kvalitní maso není jenom svíčková aneb jak na pokrmy z výsekového masa v biokvalitě
Aula – seminář pro veřejnost
- 10:00 – 10:10
Zahájení semináře - 10:10 – 10:30
Kontrola, certifikace a značení biopotravin – Milan Berka (KEZ o.p.s.) - 10:30 – 11:00
Technologie přípravy pokrmů – Hugo Hromas (NOMADIS catering)
Restauratér v pasti. Chce český spotřebitel jíst dobře nebo levně? - 11:00 – 11:20
Ochutnávka z připravených pokrmů - 11:20 – 12:00
Kvalita hovězího masa – Markéta Kloudová (Steinhauser, s.r.o.)
Kuchař musí znát původ masa, aby dobře uvařil. Naučíme vás číst kódy z etiket, abyste věděli, s jakým masem pracujete. - 12:00 – 13:00
Výrobci biopotravin v regionu
Petr Kuncl (Farma Kunclův Mlýn, Svatý Jan u Sedlčan) – Hospodaří ve mlýně, kde se natáčí pohádky. Činnost ekologického zemědělce ovšem pohádka není.
Radim Holovský (Farma Trněný Újezd) – Z pastvin rodinného statku u Malé a Velké Ameriky na trhy do Prahy
Josef Firman (Farma Jílové u Prahy) – Chov specializovaných masných plemen skotu v rekreační oblasti poblíž hlavního města - 13:00 – 13:20
Ochutnávka z připravených pokrmů - 13:20 – 13:40
- Kam za ekologickým zemědělstvím a pro biosuroviny ve Středočeském kraji?
Chov skotu v EZ a produkce biohovězího v ČR – Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) - 13:40 – 14:00
Ekozemědělské akce 2017 – Sylva Horáková (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců) - 14:00 – 14:30
Diskuze a pozvánka na kulatý stůl
Aula – kulatý stůl na téma Regionální potraviny do školních jídelen
- 14:30 – 16:00
Pojďte přispět do diskuze mezi pozvanými zástupci škol a lokálními dodavateli na téma možnosti zásobování školních jídelen od lokálních farem. Navazující akce spolupracující organizace Skutečně zdravá škola.
Vstup zdarma. Registrace na seminář do 16. 4.
Prostřednictvím e-mailu: andrea.hrabalova@ctpez.cz
Akci pořádá Bioinstitut, o.p.s. v rámci projektu „BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce“, který je financován Ministerstvem zemědělství ČR.