Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT

Bio v regionu Středočeského kraje

Seminář o regionální bioprodukci - zaostřeno na hovězí maso

Kde: Hotelová škola a Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu, Komenského 156/III, 290 60, Poděbrady, Středočeský kraj

Kdy: středa 19. 4. 2017

Odborné učebny – společné vaření se studenty

  • 8:00 – 10:00
    Vaření s Hugo Hromasem – kvalitní maso není jenom svíčková aneb jak na pokrmy z výsekového masa v biokvalitě

Aula – seminář pro veřejnost

  • 10:00 – 10:10
    Zahájení semináře
  • 10:10 – 10:30
    Kontrola, certifikace a značení biopotravin – Milan Berka (KEZ o.p.s.)
  • 10:30 – 11:00
    Technologie přípravy pokrmů – Hugo Hromas (NOMADIS catering)
    Restauratér v pasti. Chce český spotřebitel jíst dobře nebo levně?
  • 11:00 – 11:20
    Ochutnávka z připravených pokrmů
  • 11:20 – 12:00
    Kvalita hovězího masa – Markéta Kloudová (Steinhauser, s.r.o.)
    Kuchař musí znát původ masa, aby dobře uvařil. Naučíme vás číst kódy z etiket, abyste věděli, s jakým masem pracujete.
  • 12:00 – 13:00
    Výrobci biopotravin v regionu
    Petr Kuncl (Farma Kunclův Mlýn, Svatý Jan u Sedlčan) – Hospodaří ve mlýně, kde se natáčí pohádky. Činnost ekologického zemědělce ovšem pohádka není.
    Radim Holovský (Farma Trněný Újezd) – Z pastvin rodinného statku u Malé a Velké Ameriky na trhy do Prahy
    Josef Firman (Farma Jílové u Prahy) – Chov specializovaných masných plemen skotu v rekreační oblasti poblíž hlavního města
  • 13:00 – 13:20
    Ochutnávka z připravených pokrmů
  • 13:20 – 13:40
  • Kam za ekologickým zemědělstvím a pro biosuroviny ve Středočeském kraji?
    Chov skotu v EZ a produkce biohovězího v ČR – Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.)
  • 13:40 – 14:00
    Ekozemědělské akce 2017 – Sylva Horáková (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců)
  • 14:00 – 14:30
    Diskuze a pozvánka na kulatý stůl

Aula – kulatý stůl na téma Regionální potraviny do školních jídelen

  • 14:30 16:00
    Pojďte přispět do diskuze mezi pozvanými zástupci škol a lokálními dodavateli na téma možnosti zásobování školních jídelen od lokálních farem. Navazující akce spolupracující organizace Skutečně zdravá škola.

Vstup zdarma. Registrace na seminář do 16. 4.
Prostřednictvím e-mailu: andrea.hrabalova@ctpez.cz

Akci pořádá Bioinstitut, o.p.s. v rámci projektu „BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce“, který je financován Ministerstvem zemědělství ČR.

pozvanka-na-seminar-bio-ve-stredoceskem-kraji.pdf