Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT

Cukrářský kurz

Restaurační moučníky

Pavlína BerzsiováLektorka kurzu: Pavlína Berzsiová
• pro veřejnost
• pro žáky II. stupně základních škol
• pro studenty HŠ a VOŠ

Kde: HŠ a VOŠ  Poděbrady,  učebna TPP 1

Kdy: kurz byl zrušen z důvodu nízkého počtu přihlášek
čt 16. 1. - pá 17. 10. 2020 od 8.00 - 15.00 hod.

Cena: pro studenty 1050 Kč, pro dospělé 1550 Kč

KONTAKT NA INFO: roubickova@hsvos.eu

Po ukončení kurzu obdržíte certifikát.

Náplň kurzu: Nové cukrářské trendy při přípravě moučníků, skladba restauračních moučníků.

Prakticky:

A. Klasické moučníky v novém podání

  • Jablková žemlovka v omáčce San Remo
  • Meruňkové palačinky s křupavou oplatkou a vanilkovou šlehačkou
  • Vdoleček s nugátem, žloutkovým krémem a zakysanou smetanou

B. Ovocné dezerty

  • Pomerančový krém Panna Cotta s ovocem
  • Pečený banán na másle s omáčkou sabayone a piniovými oříšky
  • Savarin s ovocným saute a vinným šodó

C. Lehké pěny s různými doplňky

  • Cappucino pěna se sněhovou čepicí a mandlovým piškotem
  • Koňakový komínek s pistáciovou pěnou a sezónním ovocem
  • Tvarohová pěna s chutí medové mrkve a rybízovou omáčkou

D. Variace malých dortíčků

  • Čokoládové brownies s malinami a likérovou omáčkou
  • Pečený tvarohový řez s broskvemi a ovocným coulies
  • Smetanový dezert s pařížským krémem a pomerančem