Cukrářský kurz
Restaurační moučníky
Lektorka kurzu: Pavlína Berzsiová
• pro veřejnost
• pro žáky II. stupně základních škol
• pro studenty HŠ a VOŠ
Kde: HŠ a VOŠ Poděbrady, učebna TPP 1
Kdy: kurz byl zrušen z důvodu nízkého počtu přihlášek
čt 16. 1. - pá 17. 10. 2020 od 8.00 - 15.00 hod.
Cena: pro studenty 1050 Kč, pro dospělé 1550 Kč
KONTAKT NA INFO: roubickova@hsvos.eu
Po ukončení kurzu obdržíte certifikát.
Náplň kurzu: Nové cukrářské trendy při přípravě moučníků, skladba restauračních moučníků.
Prakticky:
A. Klasické moučníky v novém podání
- Jablková žemlovka v omáčce San Remo
- Meruňkové palačinky s křupavou oplatkou a vanilkovou šlehačkou
- Vdoleček s nugátem, žloutkovým krémem a zakysanou smetanou
B. Ovocné dezerty
- Pomerančový krém Panna Cotta s ovocem
- Pečený banán na másle s omáčkou sabayone a piniovými oříšky
- Savarin s ovocným saute a vinným šodó
C. Lehké pěny s různými doplňky
- Cappucino pěna se sněhovou čepicí a mandlovým piškotem
- Koňakový komínek s pistáciovou pěnou a sezónním ovocem
- Tvarohová pěna s chutí medové mrkve a rybízovou omáčkou
D. Variace malých dortíčků
- Čokoládové brownies s malinami a likérovou omáčkou
- Pečený tvarohový řez s broskvemi a ovocným coulies
- Smetanový dezert s pařížským krémem a pomerančem