Banket 2.A
Dne 10. a 11. dubna 2015 se konal banket třídy 2. A. Tato slavnostní událost se děla u příležitosti ukončení odborných předmětů technologie přípravy pokrmů a technika obsluhy a služeb.
Již ve čtvrtečních odpoledních hodinách jsme připravovali pokrmy a výzdobu tabule, která byla sladěna do červené barvy. Naše třída byla rozdělena do dvou skupin. První skupina v pátek obsluhovala a v sobotu vařila, druhá naopak. Pro lepší organizaci přípravných prací celého banketu museli být zvoleni vedoucí. V první skupině byla vedoucí kuchyně Helena Urbánková a vedoucí obsluhy Kateřina Hrstková. Ve druhé skupině kuchyni vévodila Andrea Štěpánková a hlavní slovo při obsluze měla Gabriela Jirsáková.
V pátek před 14 hodinou se začali scházet hosté v budově školy. Jako přivítání pro ně byl připraven welcome drink, pomerančovo-limetkový fresh. Po usazení všech hostů v posluchárně školy se mohlo začít podávat čtyřchodové menu. Jako předkrm jsme si připravili rajčatový tataráček s mozzarellou a fíkovým balsamico créme. Polévkou byl hovězí vývar se zeleninovými snopy a játrovými knedlíčky. Zlatým hřebem této hostiny byla marinovaná kachní prsa na jarním hráškovém pyré s bramborovými noky, ke kterým se podávalo růžové víno. Jako sladká tečka se servíroval belgický čokoládový řez. Všechny tyto pokrmy připravovala druhá skupina, mezitím co první obsluhovala své rodiče. Stejné menu se vařilo také v sobotu, kdy si skupiny prohodily své role.
Celý banket se velice vydařil a všem se moc líbil.