Baristický kurz
Ve dnech 8.-9. 10. 2021 se deset žáků z 2., 3. a 4. ročníku zúčastnilo baristického kurzu.
Nejdříve jsme se seznámili s teorií. Dozvěděli jsme se mnoho informací o kávě, ale i o kávovaru. Jak se káva pěstuje, praží, její historii, jaký je rozdíl mezi Arabicou a Robustou, jak se správně starat o kávovar a další informace, které by měl správný barista vědět a znát. Hned po seznámení s kávou a kávovarem jsme začali se samotnou přípravou espressa, které jsme si mohli ochutnat.
Espressa se nám všem dařila, dodala nám energii a chuť do přípravy cappuccina, a tak jsme se pustili i do šlehání mléka. Naučili jsme se, jak správně mléko našlehat, jakou by mělo mít teplotu a jak udělat správný Latte art. Ten vždy dodá kávě dokonalý efekt a vytvoří každému zákazníkovi úsměv na tváři.
Děkujeme manželům Smolným, kteří nás naučili přípravu dokonalé kávy, předali nám své zkušenosti, naučili nás práci s mlékem, zdobením kávy a další dovednosti.
Všichni jsme kurz úspěšně dokončili a obdrželi jsme certifikáty.
Valentýna Ryglová