Carvingový kurz – vyřezávání zeleniny a ovoce
Lektor kurzu: Luděk Procházka
vítěz světové Kuchařské olympiády IKA 2004
2010 - předseda komise na 1. Mistrovství Evropy ve vyřezávání květů - Francie
2009 - držitel zlaté medaile M. D. Rettigové - Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Termín konání: 19.-20. 12. 2022 (pondělí - úterý)
Cena kurzu:
- student 1 500 Kč,
- externí dospělý 3 300 Kč.
Délka kurzu: 2 dny
Informace: K. Habersbergerová, e-mail: habersbergerova@hsvos.eu, tel.: 777668835
Po ukončení kurzu obdržíte certifikát o absolvování Carvingového kurzu.
Náplň kurzu:
- vyřezávání zeleniny a ovoce,
- jednoduché zeleninové ozdoby, ovocné ozdoby.
Komu je kurz určen:
- pro studenty HŠ,
- pro veřejnost.
Jak probíhá výuka:
Po krátkém seznámení s nářadím a pomůckami následuje praktická část s ukázkami vyřezávání. Výrobek je vždy předveden a je zdůrazněna jak správná technika, tak i nejčastější chyby. Účastníci jsou při práci individuálně upozorňováni na případné chyby. Smyslem všech kurzů je pochopit a osvojit si správnou techniku carvingu a upozornit na největší chyby, kterých se účastník dopouští. Další pokusy už jdou pak snadněji a zároveň se zkracuje doba práce.