Pokračovací kurz carvingu
Téma – VODNÍ MELOUNY A KVĚTY ZE ZELENINY
Lektor kurzu
Luděk Procházka
- vítěz světové Kuchařské olympiády IKA 2004
- 2010 - předseda komise na 1. Mistrovství Evropy ve vyřezávání květů - Francie
- 2009 - držitel zlaté medaile M.D.Rettigové - Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Komu je kurz určen:
- studentům HŠ,
- veřejnosti.
Kdy:
- středa 28. – čtvrtek 29. 5. 2025
Cena:
- pro studenty 1600 Kč,
- pro veřejnost 3200 Kč.
Po ukončení kurzu obdržíte certifikát o absolvování Kurzu carvingu!
Náplň kurzu: vyřezávání motivů do vodních melounů a květů do zeleniny
KONTAKT: habersbergerova@hotelovkapodebrady.eu
JAK PROBÍHÁ VÝUKA
Výrobek je vždy předveden a je zdůrazněna správná technika, tak i nejčastější chyby. Účastníci jsou při práci individuálně vedeni. Smyslem všech kurzů je pochopit a osvojit si správnou techniku carvingu a upozornit na největší chyby, kterých se účastník dopouští. Další pokusy už jdou pak snadněji a zároveň se zkracuje doba práce.
Tématem tohoto kurzu je vyřezávání do vodních melounů a zeleniny. Kurz probíhá dva dny, ve kterých bude zopakována technika vyřezávání a navázáno na znalosti z předchozího základního kurzu. V kurzu si každý sám vyzkouší vyřezat motivy do 1 melounu a květy do různých druhů zeleniny (okurka, lilek, kedluben, mrkev, ředkev) pod odborným vedením zkušeného lektora pana Procházky.