Scuola di barista
Dne 13. 4. 2011, díky dlouholeté spolupráci naší školy se společností Segafredo Zanetti, nám bylo umožněno zúčastnit se baristického semináře poblíž pražských Letňan. Hned u vchodu nás přivítal jeden příjemný pán, který se nám představil jako pan Splavec, u něhož jsme později zjistili, že je opravdu mistr ve svém oboru. Na přivítanou nám pan mistr připravil výtečné cappuccino. Jako první nás čekala teoretická část semináře, která zahrnovala rozbor kávy od zasazení zrna až po výsledný produkt – výtečnou kávu. Poté jsme se přesunuli do praktické části semináře, kde jsme si mohli zkusit přípravu pravého espressa, cappuccina a latte machiata a také jsme se naučili, jak správně kávovar vyčistit. Při výkladech našeho mistra baristy jsme se prokousávali postupně vším, co patří k výrobě opravdu dobré a kvalitní kávy. Tato příležitost nám absolutně změnila názor na to, co je to dobrá káva. Všichni jsme si to velice užili a doufáme, že takovýchto příležitostí bude víc.
Jakub Jelínek 3.A , Mirka Schifflerová 3.D