Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT

Cukrářský kurz Výroba čokoládových pralinek

Lektorka kurzu: chocolatier, pattissier Lucie PrůšováLektorka kurzu: chocolatier, pattissier Lucie Průšová
https://www.cukrarske-studio.cz/cukrar-lucie-prusova/

  • pro studenty HŠ,
  • pro veřejnost.

Kde: Hotelová škola Poděbrady, učebna TPP 1.
Prostor bude označen, info v recepci školy.

Cena kurzu: student 2500 Kč, dospělý 3500 Kč.

Kdy: v úterý 28. 11. 2023 - kurz je zrušen!

Čas: od 8:00 do 16:00 hod.

Oblečení: kuchařský rondon nebo bílé tričko, zástěra, vhodná obuv do kuchyně.

Kontakt: roubickova@hotelovkapodebrady.eu

Náplň kurzu:

  • Základní nauka o čokoládě cca 1 hod.
  • Zpracování kakaových bobů, výroba čokolády.
  • Průmyslová výroba čokolády, pojmy "bean to bar, Tree to bar".
  • Jak se orientovat v nabídce, dle čeho čokoládu vybírat.
  • Degustace a porovnání různých typů čokolád od různých výrobců.
  • Práce s čokoládou – výroba čokoládových bonbónů – cca 5 hod.
  • Pralinky formované, řezané čokoládové bonbóny.
  • Temperace, výroba náplní, stanovení jejich trvanlivosti a faktory ovlivňující jejich trvanlivost.