Slavnostní banket 2.D
Ve dnech 4. 4. – 5. 4. 2014 se konal slavnostní banket třídy 2. D u příležitosti ukončení výuky odborných předmětů – techniky obsluhy a technologie přípravy pokrmů.
Naše třída byla rozdělená na dvě skupiny. V každé z nich byl zvolen vedoucí kuchyně (Martin Slovák, Klára Kořínková) a obsluhy (Michaela Kališová, Karin Kosková) a za celou třídu byl jmenován hlavní vedoucí (Vít Grohman), který organizoval celý průběh banketu. Již na začátku druhého ročníku jsme si měli rozmyslet banketní menu a výzdobu slavnostní tabule.
Pro první skupinu byl slavnostní banket zahájen v pátek 4. 4. 2014. Tato skupina obsluhovala své rodiče, zatímco druh připravovala pokrmy v kuchyni. V sobotu 5. 4. 2014 se role vyměnily. Banket začal ve 14 hodin slavnostním aperitivem, po kterém se rodiče přesunuli do posluchárny školy. Poté přišel na řadu brokolicový krém s banketním pečivem, pečený losos na bylinkách s grilovanou zeleninou a holandskou omáčkou, konfitované kachní prsíčko s karlovarskými a chlupatými knedlíky, červeným a bílím zelím, následovaly tvarohové dortíčky s malinovou slzou a káva s pralinkami. Všechny pokrmy byly doplněny vhodnými nápoji.
Myslím, že mohu mluvit za celou naši třídu, že jsme banket zvládli velmi dobře a všechno dopadlo podle našich představ. Chtěli bychom poděkovat hlavně našim odborným vyučujícím – panu Pospíšilovi a Jedličkovi a paní Koštýřové a Seifertové, kteří nám s přípravou banketu pomáhali. Společně s nimi jsme mohli úspěšně a důstojně zakončit druhý ročník.