Banket 2.A v tónech vínové
„Hlavní přísadou dobrého domácího vaření je láska. Láska k těm, pro které vaříme.“ – Sophia Loren. Tato moudrá slova byla nejen mottem našeho banketu, ale také nás celou dobu provázela při jeho přípravách. Akce se konala 2. a 3. dubna 2025 v posluchárně školy a byla uspořádána k příležitosti ukončení výuky odborných předmětů.
Pozvané hosty jsme uvítali ve vestibulu školy a nabízeli welcome drink – Bohemia Sekt Brut a Bohemia Sekt nealko. Banketní tabule laděná do vínové barvy, tlumená hudba a příjemná nálada provázely celým odpolednem.
Samotné menu bylo čtyřchodové: předkrm – sýrová panna cotta, fermentované ředkvičky, okurkovo-mangový sorbert, polévka – krém z pórku a brambor, hlavní chod – trhaná krkovice, gratinované brambory, pyré z červeného zelí, bílé zelí s bazalkou a dezert – višňová tartaletka – vanilka, čokoláda.
Celým banketem hosty provedla Nelča Dernerová, hlavní vedoucí banketu. Vedoucími obsluhy byly Barča Malečková a Amálka Křováková a vedoucími kuchyně byly Kačka Pomrhoncová a Bětka Tichá.
Velké díky patří též učitelům Bc. Pavlíně Roubíčkové, Ing. Lukášovi Berbrovi, Mgr. Pavlíně Váňové a Bc. Kateřině Habersbergerové za jejich podporu, trpělivost, veškeré rady a odbornou pomoc.
Přípravy byly dlouhé a stresující, ale výsledkem naší usilovné práce byl téměř dokonalý banket. I přes drobné chybičky jsme si užili společně strávený čas. Jsem přesvědčená, že si rodiče pochutnali a prožili zajímavý gastronomický zážitek.
Domnívám se, že tato událost výrazně posílila týmového ducha ve třídě a většina z nás jí věnovala velkou péči, protože byla připravována s láskou pro ty, kteří jsou nám nejbližší.
Nela Letzelová, 2.A
Video by: Kateřina Krpelová - instagram.com/sweetie__kacenka/