Slavnostní zámecká hostina – Banket třídy 2.C
Mnoho let na naší škole panovala tradice, kdy studenti 2. ročníků pořádali raut u příležitosti ukončení výuky odborných předmětů. Navzdory tradici se letos pořádal Slavnostní banket.
Po dlouhém váhání nad tématem se naše třída 2.C shodla na Zámecké hostině. Další otázkou bylo, kdo se vlastně stane vedoucím. Nakonec se vedoucím banketu stal Tomáš Žítek, vedoucím výroby Veronika Málková a Kristýna Brzáková a vedoucím obsluhy Pavlína Smržová a Jan Bako.
Na řadu přišla nejdůležitější věc – sestavení menu. Troufám si říct, že to byl nejtěžší úkol, který se neobešel bez mnoha hádek. I přes všechna úskalí jsme sestavili pravé zámecké menu, ve kterém nechyběl losos ani zvěřina. 9. a 10. duben se blížil a my jsme usilovně cvičili nástupy, zdokonalovali svoje kuchařské schopnosti, sestavovali libreto, sepisovali žádanky, zajišťovali výzdobu, nápoje a mnoho dalších důležitých věcí pro správný chod banketu.
Samotný banket probíhal až na pár výjimek naprosto bez problémů. Rodiče si pochutnali na výborném jídle, popíjeli kvalitní víno.
Banket se všem velice líbil. Paní ředitelka pronesla pár moc hezkých slov, za které jí ještě jednou moc děkujeme! Budeme se snažit ji nezklamat.
Dva roky jsme v hodinách techniky obsluhy a technologie přípravy pokrmů sbírali zkušenosti, které jsme na naší Slavnostní zámecké hostině velice dobře uplatnili. Na této cestě nás doprovázeli skvělí učitelé Miroslava Seifertová, Markéta Kvasničáková, Pavlína Roubíčková a František Pospíšil. Moc děkujeme za krásné dva roky, které jsme s Vámi mohli strávit!
Tomáš Žítek 2.C