Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT
Pokračovací kurz carvingu

Pokračovací kurz carvingu

Pokračovací kurz carvingu

Hotelová škola Poděbrady pořádá carvingový kurz na téma vodní melouny a květy ze zeleniny. Kurz se uskuteční ve dnech 28. – 29. 5. 2025 v prostorách školy.

Klasická cukrařina v moderním pojetí – cukrářský kurz

Klasická cukrařina v moderním pojetí – cukrářský kurz

Klasická cukrařina v moderním pojetí – cukrářský kurz

Objavte tajemství dokonalých dezertů a zdokonalte své cukrářské dovednosti na exkluzivním kurzu Klasická cukrařina v moderním pojetí pod vedením talentované lektorky Lucie Průšové! Termín kurzu: 21.-22. května 2025. Zbývají poslední volná místa.

Cukrářský kurz Verrines (skleničkové dezerty)

Cukrářský kurz Verrines (skleničkové dezerty)

Cukrářský kurz Verrines (skleničkové dezerty)

Příprava nejjemnějších textur do skleniček, teorie želírujících látek a kompozice do sklenek, 5 druhů skleničkových dezertů. V pondělí 12. května 2025.

School Food Fest 2025

School Food Fest 2025

School Food Fest 2025

Ve čtvrtek 8. května 2025 od 11:00 hodin pořádáme další ročník gastronomického festivalu SCHOOL FOOD FEST na Lázeňské kolonádě v Poděbradech.

HOTELOVÁ ŠKOLA PODĚBRADY

Hotelová škola Poděbrady, příspěvková organizace
Komenského 156/7, 290 01  Poděbrady
tel.: 322 312 622, e-mail: info@hotelovkapodebrady.eu

Jom ha-šo'a
Jom ha-šo'a

Ve čtvrtek 24. dubna 2025 jsme se zúčastnili u Památníku obětem holocaustu v Poděbradech pietní akce Jom ha-šoa. Tato akce navázala na naše předchozí pátrání po Stolpersteine v Poděbradech. Současně tím vyvrcholilo naše celoroční úsilí o získání titulu Světová škola.

Klasická cukrařina v moderním pojetí – cukrářský kurz
Klasická cukrařina v moderním pojetí – cukrářský kurz

Objavte tajemství dokonalých dezertů a zdokonalte své cukrářské dovednosti na exkluzivním kurzu Klasická cukrařina v moderním pojetí pod vedením talentované lektorky Lucie Průšové! Termín kurzu: 21.-22. května 2025. Zbývají poslední volná místa.

Exkurze do Velké Británie
Exkurze do Velké Británie

Ve dnech 22. - 26. 4. 2025 jsem absolvovali zájezd do Londýna. Po příjezdu jsme v Greenwich společně překročili nultý poledník. Riverbusem Uber Boat jsme po Temži podpluli Tower Bridge a prohlédli si korunovační klenoty v hradu Tower.

Sázení stromu s 1.D ke Dni Země
Sázení stromu s 1.D ke Dni Země

Třída 1.D zasadila ke Dni Země moruši černou, krásný ovocný strom původem z jihozápadní Asie. Dorůstá do výšky 5–15 metrů, má širokou korunu a dožívá se vysokého věku.

Maturitní exkurze do Mauthausenu
Maturitní exkurze do Mauthausenu

Na začátku dubna se studenti čtvrtého ročníku Hotelové školy Poděbrady vydali na třídenní exkurzi, která spojila poznávání historie, kultury i zábavy. Cílem cesty byl koncentrační tábor Mauthausen, ale program nabídl i další zajímavá zastavení.

Diplomat
Diplomat

Studenti třídy 2.D z Hotelové školy Poděbrady navštívili hotel Diplomat v Praze, kde si prohlédli konferenční prostory, pokoje a zázemí hotelu.

Perníčkování pro Afriku
Perníčkování pro Afriku

Třída 2.C Hotelové školy Poděbrady uspořádala charitativní prodej perníčků pro projekt Afrika Africe a vybrala 7 024 Kč na podporu vzdělání dětí.

Makro ukázalo studentům zákulisí obchodního světa
Makro ukázalo studentům zákulisí obchodního světa

Dne 15. 4. 2025 navštívili Hotelovou školu Poděbrady čtyři pracovníci společnosti Makro, kteří si pro nás připravili zajímavou a praktickou přednášku.

Pokyny ke sportovnímu kurzu
Pokyny ke sportovnímu kurzu

Sporthotel Kácov
2.A, 2.B: 8.-11. září 2025
2.C, 2.D: 15.-18. září 2025

Charitativní sběr oblečení
Charitativní sběr oblečení

V průběhu měsíce března 2025 se Hotelovka Poděbrady zapojila do charitativní akce, která opět ukázala ochotu naší školy pomáhat těm, kteří to potřebují. Díky společnému úsilí studentů a učitelů se podařilo vybrat celkem 14 velkých pytlů plných oblečení, bot a malých kabelek či batohů.

Nejlepší český sommeliér předával zkušenosti našim studentům
Nejlepší český sommeliér předával zkušenosti našim studentům

Dne 10. 4. 2025 se u nás ve škole uskutečnila přednáška o sommeliérství pro budoucí hotelové manažery. Větší odborník už nás navštívit nemohl, jelikož Martin Parýzek – mimochodem také absolvent naší hotelovky – patří k nejvýraznějším postavám české sommeliérské scény.

Slavnostní banket třídy 2.B v pastelových tónech starorůžové a světle zelené
Slavnostní banket třídy 2.B v pastelových tónech starorůžové a světle zelené

Ve dnech 9. a 10. dubna 2025 proběhl slavnostní banket třídy 2.B, kterým jsme symbolicky zakončili výuku odborných předmětů. Celá akce se nesla v duchu jemných pastelových barev – tabule byla laděna do kombinace starorůžové a světle zelené, které navozovaly atmosféru jara, elegance a klidu.